København kunne i går fejre, at størstedelen af de 900 københavnske, kommunale køkkener nu serverer måltider, hvor op imod 90 pct. af ingredienserne er økologiske. Dermed kan hovedstaden bryste sig af at have landets absolut største, kommunale øko-køkken.
Men det er ikke kun her, den økologiske madrevolution er at spore. Det fortæller Rikke Thorøe Grønning, der er chefkonsulent hos Økologisk Landsforening, og som følger med i den landsdækkende udvikling.
Hun kan oplyse, at 6,5 pct. af omsætningen i 2014 i Danmarks samlede foodservicesektor, som tæller private og offentlige storkøkkener, restauranter, institutioner, kantiner osv., er økologisk. Derudover melder de største grossister om en vækst på 25 pct. i den økologiske omsætning i 2015.
Abonnenter på dk-teknik kan læse hele historien her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.